Uverejnené

PÚČIKY RUŽE

PÚČIKY RUŽE, skvostné pohladenie všetkých zmyslov v podobe čaju. V dejínách ľudstava by sme ťažko hľadali kvet so silejšou symbolikou než je RUŽA. Je symbolom vášne a lásky, úcty oddanosti tak v civilnom ako aj náboženskom zmysle. Je národným kvetom Anglicka, niektorých štátov USA, provincií Kanady, symbolom politických strán.

Ľudstvo je ružou doslová posadnuté. Narátali by sme veľké množstvo odrôd a pribúdajú ďalšie a ďalšie Ruža je využívaná v aromoterapii a samozrejme v kulinárii. Táto lahôdka nemôže chybáť ani v našej ponuke v podobe bylinkového čaju.

PÚČIKY RUŽE

Nápoj sladkej kvetinovej chute. Nezameniteľná jemnosť, kvetinovosť a svetlá farbu. V podobe čaju používane v čínskej medicíne už pred 5 000 rokmi.

Často nazývaný “the lady’s tea” sa môže popýšiť pozoruhodnými zdravotnými účinkami pre ženy. Excelentný prírodný prostriedok v prípade menštruačných kŕčov, vyrovnáva endokrinné poruchy. Podobne ako šípky sú aj púčiky ruže mimoriadne bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitu, zlepšuje kvalitu pokožky a kostí, napomáha organizmu vstrebávať železo.

Ďalšie pozitíva pitia čaju s púčikov ruže? Urýchľuje hojenie rán, napomáha tráveniu, uvoľňuje nervové napätia, znižuje fyzickú únavu a mnohé ďalšie. Púčiky sú mimoriadne vhodné aj na použitie do kúpeľa.