Posted on Leave a comment

KASHMIR KAHWA ČAJ

KASHMIR KAHWA ČAJ má očaril aj svojim zložením už dávno. Dnes som sa rozhodla sa s vami oň podeliť.

Je to výnimočný nápoj kráľovskej kašmírskej kuchyne a pri miernej snahe si ho možete vychutnať aj vy doma.


Čo k tomu:

  • 1 čl zeleného čaju z Kašmíru
  • 5 dl vody
  • 10 vlákien šafránu
  • 1 cm škorice
  • 1 klinček
  • 1 zelený rozdrvený kardamom
  • 1/2 čl sušených lupienkov ruží
  • 1/2 čl mandľových lupienkov/sušené čerešne/pistácie
  • 1čl medu


Ako nato:

Vodu ohrievame na sporáku. Pridáme šafrán, škoricu, klinček, lupienky ruže a kardamón a varíme 3 – 4 minúty. Vypneme plameň a po niekoľkých sekundách pridáme zelený čaj a lúhujeme 2 – 3 minúty.
Precedíme do dvoch šálok. Ochutíme medom. Pridáme mandľové lupienky/sušené čerešne/pistácie, lupienky ruže a zopár vlákien šafránu. Podávame horúce.

KASHMIR KAHWA ČAJ
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *